Κατάλογος βιβλίων από συγγραφέα Καλογιάννης, Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Καλογιάννης γεννήθηκε στην Αλόννησο το 1947. Στα γυμνασιακά του χρόνια, στη Σκόπελο και την Αθήνα, δούλευε τα καλοκαίρια στην Αθήνα σαν οικοδόμος. Στη δικτατορία αποβλήθηκε από όλες τις ανώτατες, ανώτερες και λοιπές σχολές του κράτους. Με παρέμβ


Ο Παναγιώτης Καλογιάννης γεννήθηκε στην Αλόννησο το 1947. Στα γυμνασιακά του χρόνια, στη Σκόπελο και την Αθήνα, δούλευε τα καλοκαίρια στην Αθήνα σαν οικοδόμος. Στη δικτατορία αποβλήθηκε από όλες τις ανώτατες, ανώτερες και λοιπές σχολές του κράτους. Με παρέμβαση της Ν.Β. τελείωσε μια σχολή ασυρματιστών, μετά από πολλά εμπόδια που συνεχώς έβαζε η ασφάλεια. Ύστερα από πολλές απορρίψεις, πήρε Ναυτικό Φυλλάδιο με τρόπο που δεν αναφέρει γραπτώς, παρόλο που πέρασαν δεκαετίες από την πτώση της χούντας, με την υπόσχεση ότι θα ’φευγε αμέσως από την Ελλάδα.


Τα ταξίδια του μαρκονιστή σε χώρες μακρινές σταμάτησαν –είχε ήδη απαγορευτεί η ναυτολόγησή του επί παντός πλοίου– όταν μερικούς μήνες αργότερα το καράβι μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα και τέσσερις λιμενικοί τον οδήγησαν στη στεριά.


Βρέθηκε στη Σουηδία στις 4 Ιούλη του 1974, όπου σπούδασε, εργαζόμενος τα Σαββατοκύριακα στο Μετρό της Στοκχόλμης, μαθηματικά και πληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Ταυτόχρονα ασχολούνταν με το μεταναστευτικό κίνημα ενταγμένος στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Εργάστηκε σαν αναλυτής-προγραμματιστής. Συνταξιούχος, ερευνά τη βοήθεια που Σουηδοί σαν άτομα ή η Σουηδία σαν κράτος έδωσαν στην Ελλάδα από το 1821 μέχρι σήμερα. Διατηρεί τον ιστότοπο www.toxotis.se, όπου αναρτά γενικού ενδιαφέροντος θέματα από τη Σουηδία.


αση της Ν.Β. τελείωσε μια σχολή ασυρματιστών, μετά από πολλά εμπόδια που συνεχώς έβαζε η ασφάλεια. Ύστερα από πολλές απορρίψεις, πήρε Ναυτικό Φυλλάδιο με τρόπο που δεν αναφέρει γραπτώς, παρόλο που πέρασαν δεκαετίες από την πτώση της χούντας, με την υπόσχεση ότι θα ’φευγε αμέσως από την Ελλάδα.Προβάλλονται 1 - 1 από 1 βιβλίο